Σημαντικότερα αξιοθέατα 

Sultanahmet Camii 
Το Μπλε Τζαμί είναι πραγματικά τεράστιο και πολύ εντυπωσιακό. Παρατηρήστε τους έξι μιναρέδες, την αυλή με την Κρήνη των Καθαρμών, το εσωτερικό του θόλου με τα βιτρό και τα πλακίδια ιζνίκ με τα μπλε σχέδια ( εξ ου και το όνομα του τζαμιού ). 
Αγία Σοφία
Ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα αρχιτεκτονήματα παγκοσμίως, σύμβολο του χριστιανισμού, μετατράπηκε σε τέμενος και πλέον λειτουργεί ως μουσείο. Παρότι σώζονται ελάχιστα από τα εκπληκτικά ψηφιδωτά του 9ου αιώνα, ο επιβλητικός τρούλος που αντανακλά το φως, οι κιονοστοιχίες με τα σκαλιστά κιονόκρανα και οι λεπτομέρειες από πράσινο, λευκό και ροζ μάρμαρο προκαλούν δέος. Σε ορισμένα σημεία στο εξωτερικό του θα διακρίνετε τις βυζαντινές ζωφόρους.
Topkapi Sarayi 
Το παλάτι έχτισε ο Μωάμεθ Β΄ λίγο μετά την άλωση. Στον περίβολό του βρίσκεται η Αγία Ειρήνη, η οποία χρησιμοποιείται ως συναυλιακός χώρος χάρη στην εξαιρετική της ακουστική. Στους κήπους του θα δείτε το θησαυροφυλάκιο και το μέρος όπου έμεναν οι παλλακίδες του σουλτάνου μέχρι και το 1909. Αξίζει επίσης η οργανωμένη ξενάγηση στις κουζίνες. 
Dolmabahce Sarayi 
Πάνω στον Βόσπορο, ξεχωρίζει από τη λαμπερή facade του με λευκό μάρμαρο. Αλλά και το εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακό. Διακοσμήθηκε με απίστευτη πολυτέλεια από τον Γάλλο Sechan, διακοσμητή της Όπερας του Παρισιού. Ξεχωρίζουν η ύψους 36 μ. αίθουσα του θρόνου και ο πολυέλαιος των 4 τόνων, τα αλαβάστρινα μπάνια και η κρυστάλλινη σκάλα. Να σημειωθεί ότι γίνονται μόνο οργανωμένες επισκέψεις.
Ιππόδρομος 
Μια πέτρινη κολόνα είναι το μοναδικό απομεινάρι του φημισμένου ιπποδρόμου, του σταδίου που λέγεται ότι είχε χωρητικότητα εκατό χιλιάδων θεατών. Από εδώ ξεκίνησε η στάση του Νίκα, η οποία κατέληξε στο σφαγιασμό 30.000 ανθρώπων. 
Yerebatan Sarnici 
Ο φωτισμός στη Βασιλική Κιστέρνα είναι υποβλητικός. Υπό τους ήχους κλασικής μουσικής αλλά και του νερού θα περπατήσετε στις στοές με κίονες αυτού του παλιού υδραγωγείου. 
Misir Carsisi 
Στην Αιγυπτιακή Αγορά, η οποία υπάρχει εδώ από το 1660, θα βρείτε όλων των ειδών τα μπαχάρια – οι μυρωδιές τους θα σας εντυπωσιάσουν. 
Σταθμός Sirkeci
Εδώ έφτανε το Orient Express, το οποίο έκανε τη διαδρομή Παρίσι-Κωνσταντινούπολη μεταφέροντας την αφρόκρεμα της εποχής. Αυτό ήταν και ο λόγος που χτίστηκαν τόσο ο σταθμός όσο και το διάσημο ξενοδοχείο «Pera Palas». Μάλιστα, σε αυτό έμειναν η Μάτα Χάρι, ο Κεμάλ Ατατούρκ και η Αγκάθα Κρίστι. 
Γέφυρα του Γαλατά
Μπορεί να μη θέλετε να ξοδέψετε το χρόνο σας σε μια γέφυρα, αλλά αυτή η αίσθηση ότι βρίσκεστε στο σημείο όπου ενώνονται η Ανατολή με τη Δύση είναι το κάτι άλλο. Επιπλέον από κάτω υπάρχουν εστιατόριο, καφέ, τσαγερί κ.λπ. 
Οικουμενικό Πατριαρχείο 
Η κεντρική πόρτα παραμένει κλειστή από τότε που απαγχονίστηκε εδώ ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Αϊ-Γιώργης, ενώ στο Φανάρι είναι και η Παναγία του Μουχλίου, ένας από τους ελάχιστους ελληνορθόδοξους ναούς που δεν μετατράπηκαν σε τέμενος. 
Μονή της Χώρας 
Εκπληκτικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες με τη ζωή της Θεοτόκου, την παιδική ηλικία του Χριστού, τα θαύματά του κ.λπ. θα δείτε και τα απομεινάρια των διπλών τειχών του Θεοδοσίου με τις 11 πύλες και τους 192 πύργους, τα οποία προστάτευαν τα χερσαία σύνορα της πόλης πάνω από χίλια χρόνια.
Βόσπορος
Από το Eminonu, κοντά στην Αιγυπτιακή Αγορά, ξεκινά το καράβι για τη βόλτα στον Βόσπορο. Η εικόνα της πόλης από τη θάλασσα, με τους μιναρέδες και τα παλάτια, είναι κινηματογραφική, ενώ θα ξετρελαθείτε και με τις βίλες κατά μήκος της ακτής.
Kapali Carsi 
Στην Κωνσταντινούπολη τα ψώνια είναι μια ευχάριστη περιπέτεια. Οπλιστείτε με όλο σας το ταλέντο για παζάρεμα και ξεκινήστε. Στο Μεγάλο Παζάρι θα βρείτε τα πάντα: μπακίρια, χαλιά, πλακάκια, δερμάτινα, κοσμήματα, μουσικά όργανα, κεραμικά. Οι ντόπιοι δεν πολυψωνίζουν πια σε αυτές τις αγορές, καθώς προτιμούν τα ευρωπαϊκού τύπου εμπορικά κέντρα στο σύγχρονο κομμάτι της πόλης.